Coq au vin med rödvins- och portvinssås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 10 stk kycklingbröst
  • 50 g smör
  • 20 g olja
  • 1 l  OSCAR Signature Kycklingfond
  • 30 g OSCAR Kalvfond, koncentrat
  • 50 g OSCAR Premium Rödvin & Portvinsreduktion

Garnering:

  • 300 g champinjoner
  • 150 g små rödlökar
  • 200 g bacon
  • 200 g persilja

 

Gör så här

  1. Stek kycklingbrösten i olja och smör tills de är mediumstekta.
  2. Knaperstek bacon och lägg åt sidan. Använd samma panna när du steker svamp och lök.
  3. Häll Signature Kycklingfond i pannan och reducera med 10 %.
  4. Tillsätt sedan Kalvfond koncentrat och Premium Rödvin & Portvinsreduktion. Koka i 3-5 minuter.
  5. Skär kycklingbrösten i mindre bitar och låt koka i såsen med alla ingredienser utom persilja.
  6. Strö över hackad persilja strax före serveringen.