Ceviche

med vårlök, chili, koriander, saltad gurka och saltcitronemulsion
  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1 kg file av vit fisk utan ben och skinn,
  • t.ex. kolja

Rimning:

  • 20 g OSCAR Fiskfond, koncentrat
  • (motsvarande 2 %)
  • 20 g socker (motsvarande 2 %)
  • 10 g salt (motsvarande 1 %)

Ceviche citruslage:

  • 200 g färskpressad limejuice
  • 40 g OSCAR Premium Citron Pasta
  • korianderstjälkar
  • 1 knippe vårlök
  • 2 st chili

 

Gör så här

Tillagning rimning:

  1. Fördela fisken jämnt i en form och smörj in den med fiskfond, koncentrat.
  2. Strö därefter på salt och socker och låt dra i minst 4 timmar och frys sedan fisken i minst 12 timmar.

Tillagning ceviche citruslage: 

  1. Skär fisken i ca ½–1 cm skivor.
  2. Vispa ihop Premium Citron Pasta med färskpressad limejuice, hackade korianderstjälkar och finhackad chili samt vårlök.
  3. Häll det över fisken en timme före servering.
  4. Låt det stå och dra, så att fisken tillreds långsamt.

Tips: Servera cevichen i en taco med saltgurka, vårlök, koriander och en emulsion smaksatt med Premium Citron Pasta.