Bakat selleri med brynt smör

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1,4 kg selleri (ca 2 delar)
  • 400 g salt
  • 400 g timjan

Brynt smörsås:

  • 100 g brynt smör
  • 50 ml vatten
  • 40 ml OSCAR Rostad Smak krydda
  • 25 g OSCAR Premium Fermenterad Vitlök

Svampbuljong:

  • 4 dl OSCAR Signature Kycklingfond
  • 20 ml OSCAR Svampfond koncentrat

Garnering:

  • 5 g fläderblomma
  • 15 g örter
  • 10 g oxalis
  • 10 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Salt och timjan sprinklas i ett gastrobleck. Tvätta selleri och placera dem i saltet.
  2. Baka selleri vid 160 ° C i 4 timmar tills det är helt färdig.
  3. Smält det bruna smöret, tillsätt vatten och smak av med Rostad Smak krydda och Premium Fermenterad Vitlök.
  4. Häll Signature kycklingfond i en gryta, koka och smaka med Svampfond koncentrat.
  5. Skär toppen av selleri och gröp ur den bakade sellerin på en tallrik.
  6. Dekorera sellerin och tillsätt lite brynt smörsås.
  7. Häll svampbuljongen över sellerin innan du serverar det.