NYHET - SIGNATURE EKOLOGISK

Torsdag, October 4, 2018

Större fokus på klimatförändringar och på djurens välbefinnande och hälsa har ökat intresset för vegetarisk och vegansk kost i norden. Med vår nya produktlansering i Signature serien lanserar vi 2 produkter som inte bara är veganska utan också ekologiska.

 

OSCAR SIGNATURE LÖK FUMET EKOLOGISK

OSCAR Signature Lök Fumet Ekologisk är skapad som ett vegetariskt/veganskt alternativ till köttbaserad fond. Lök används för att uppnå den milda smaken och sötman vi känner igen från kyckling och kalv. Lökskalen ger också lite bitterhet och syra. Kombu bidrar med umami.

Fumeten kan användas där du normalt använder kalv- och kycklingfond. Prova servera Signature Lök Fumet kall, justerad till med syra från t.ex. fermenterad tomatsaft. Använda till sås, t. ex. med ost för att lägga till lite fetma. Signature Lök Fumet är också lämplig som bas i puré, krämer och till ex. i en risotto.

1 liter OSCAR Signature Lök Fumet Ekologisk kokas på 840 g lök och 20 g kombu.

Hitta mer inspiration här

 

OSCAR SIGNATURE GRØNSAKSBULJONG EKOLOGISK

OSCAR Signatur Grönsaksbuljong Ekologisk är en mild klassisk grönsaksbuljong som med sin naturliga grönsakssmak passar bra i vegetariska rätter som risotto eller polenta. Grönsaksbuljongen kan också användas i soppor och puréer. Grönsaksbuljongen kan användas kall, antingen reducerad som fryst granité, eller som bas i en kall gurksoppa. 

1 liter OSCAR Signature Grönsaksbuljong Ekologisk kokas på 410 g grönsaker.

Hitta mer inspiration här