Braxen med citronsmör och saltad kapris

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 10 st. braxen à ca 350 g
  • 40 g OSCAR Premium Citron Pasta
  • 20 ml olivolja

Garnering:

  • 40 g saltad kapris
  • solrosolja till fritering 

Citronsmör:

  • 150 g skirat smör
  • 40 g kapris
  • 40 gram schalottenlök
  • 20 g persilja
  • 25 g OSCAR Premium Citron Pasta

Gör så här

  1. Gör i ordning fiskarna och gnid in dem med Premium Citron Pasta och sedan olivolja.
  2. Grilla fisken i 10-15 minuter, beroende på storleken.
  3. Blötlägg den saltade kaprisen i vatten och torka sedan av dem. Fritera dem i olja tills de öppnar sig som en blomma.
  4. Smält det skirade smöret med kapris, schalottenlök, persilja och Premium Citron Pasta.
  5. Servera fisken täckt med citronsmör och friterad kapris som dekoration.