Lammkrona med timjan serverad med rödvins- och portvinssky

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 10 portioner
  • 1,2 kg hel lammkrona
  • 15 g timjan

Garnering:

  • 150 g polenta
  • 450 ml vatten
  • 50 g olivtapenade, svarta oliver
  • 250 g grön sparris 
  • 25 g smör
  • 150 g inlagd rödlök

Rödvins- och portvinssky:

  • 500 ml OSCAR Signature Lammfond
  • 30 g OSCAR Premium Rödvin & Portvin Reduktion
  • 30 ml OSCAR Gastrik
  • 5 g timjan
  • 10 g rosmarin
  • 10 g vitlök
  • 3 g salt
  • 2 g svartpeppar

Gör så här

  1. Koka polenta enligt anvisningarna och smaka av med tapenaden. Kyl över natten, under tryck, för att uppnå en fast och kompakt konsistens.
  2. Skär i bitar av önskad storlek. Före serveringen, stek bitarna i olja tills de är frasiga.
  3. Stek lammkronan på skinnsidan tills den är gyllene. Laga färdigt i ugnen med timjan vid 200 oC. Låt den vila innan du skär upp den.
  4. Stek sparrisen al dente i smör. Värm den inlagda rödlöken tills den är mjuk.
  5. Reducera Signature Lammfond och Premium Rödvin & Portvin Reduktion med 20 procent. Tillsätt sedan örter och vitlök.
  6. Sila såsen och smaka av med gastrik och salt och peppar.