Google Tag Manager
Skip to main content
Display Menu
Menu
Languages
DANSK
SVENSKA
Skift land
Skift land
Hem
Produkter
Inspiration
Recept
Användning, tips & tricks
Broschyr bibliotek
Nyheter
Nestlé Professional Food Nordic
Hitta din kontakt
Om Nestlé Professional Beverage
Nestlé i samhället
Pärlhöna, potatis rostad i ankfett och kyckling- och vitvinssky med murklor
10
portions
Skriva ut
Recept och process
Recept och process
Ingredienser
2 st. pärlhönor, ca 2,8 kg
Potatis:
1 kg potatis
600 g ankfett
Murkelsås:
500 ml OSCAR Signature Kycklingfond
40 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
30 g torkade murklor
2 dl grädde
70 g smör
50 g crème fraîche
Garnering:
10 st. spenatknippen
50 g smör
5 g salt
2 g svartpeppar
Gör så här
Stek de hela pärlhönorna i ugnen. Tranchera vid serveringen.
Skala och skär potatisen i lämpliga tärningar och koka i ankfett tills de är mjuka. Strax före servering steks de i ugnen tills de är gyllenbruna.
Sautera de blötlagda murklorna i smör och glasera med Signature Kycklingfond. Sila av vattnet från murklorna och lägg dem åt sidan.
Tillsätt grädde och Premium Vitsvinreduktion till kycklingfonden och reducera till 250 ml.
Vid serveringen vispar du fonden med smör och crème fraîche till en skummig konsistens och tillsätter murklorna.
Blanchera spenaten i vatten med lite smör. Smaka av med salt och peppar.
Video of Pärlhöna, potatis rostad i ankfett och kyckling- och vitvinssky med murklor
Produkter som används i receptet
OSCAR Signature Kycklingfond 1 l paket
Artnr.: 01802
Mer produktinformation
OSCAR Premium Vitvinsreduktion 450 g bytta
Artnr.: 296560
Mer produktinformation