Pärlhöna, potatis rostad i ankfett och kyckling- och vitvinssky med murklor

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 2 st. pärlhönor, ca 2,8 kg 

Potatis:

  • 1 kg potatis 
  • 600 g ankfett 

Murkelsås:

  • 500 ml OSCAR Signature Kycklingfond
  • 40 g OSCAR Premium Vitvinsreduktion
  • 30 g torkade murklor
  • 2 dl grädde
  • 70 g smör
  • 50 g crème fraîche

Garnering:

  • 10 st. spenatknippen
  • 50 g smör
  • 5 g salt
  • 2 g svartpeppar

Gör så här

  1. Stek de hela pärlhönorna i ugnen. Tranchera vid serveringen.
  2. Skala och skär potatisen i lämpliga tärningar och koka i ankfett tills de är mjuka. Strax före servering steks de i ugnen tills de är gyllenbruna.
  3. Sautera de blötlagda murklorna i smör och glasera med Signature Kycklingfond. Sila av vattnet från murklorna och lägg dem åt sidan.
  4. Tillsätt grädde och Premium Vitsvinreduktion till kycklingfonden och reducera till 250 ml.
  5. Vid serveringen vispar du fonden med smör och crème fraîche till en skummig konsistens och tillsätter murklorna.
  6. Blanchera spenaten i vatten med lite smör. Smaka av med salt och peppar.