Pepparsås

Med OSCAR Rostad Kycklingfond Signature
  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser:

50 g torkad pepparbacon

40 g schalottenlök

smör för stekning

1 dl konjak

4 dl vitt vin

1,5 ltr OSCAR Rostad Kycklingfond Signature

200 g smör

40 g peppar lagen från Madagaskarpepparn

senap

40 g färska, hela Madagaskarpepparkorn

purjolök

salt och peppar

 

Gör så här:

  1. Bryn lök och bacon i lite smör.
  2. Tillsätt först konjak och ”bränn” av den och tillsätt därefter vitt vin.
  3. Reducera till halva mängden och tillsätt sedan OSCAR Rostad Kycklingfond Signature.
  4. Reducera med en tredjedel och sila.
  5. Tillsätt senap och lagen från Madagaskarpepparn.
  6. Reducera med ytterligare en tredjedel och vispa ner kallt smör i såsen.
  7. Tillsätt Madagaskarpepparkorn och finhackad purjolök strax innan serveringen.
  8. Smaksätt med salt och peppar.