Långa med bulgur, mynta och pimentosalsa

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser:

1 kg långafilé

¼ dl OSCAR Asiatisk Fond, koncentrat

¼ dl soja

100 g grillad pimento utan skinn, hackad

100 g salladslök, finhackad

 

Bulgur:

10 dl bulgur

1,5 l vatten

20 ml OSCAR Grönsaksfond, koncentrat

500 g grillade grönsaker

En näve hackad mynta

3 finskurna salladslökar

1 dl nötolja

2 citroner

salt och peppar

50 g rostad sesam

 

Pimentosalsa:

50 g hackad schalottenlök

0,5 dl olivolja

200 g grillad pimento utan skinn och kärnor

1 vitlöksklyfta

1 dl ymer eller yoghurt

salt och peppar

ev. citronsaft

Gör så här:

  1. Skär långafiléerna i lagom bitar.
  2. Gör en blandning av hackad grillad pimento, finhackad salladslök, soja och asiatisk fond.
  3. Häll lagen över långan i en ugnsfast form och ugnsbaka i 160° tills långan är glasklar i mitten.
  4. Koka bulgur i svag värme i vatten med tillsatt grönsaksfond tills bulguren har sugit upp vattnet.
  5. Vänd i grillade grönsaker, hackad mynta och salladslök och smaka av med nötolja, citronsaft, salt och peppar.
  6. Fräs hackad schalottenlök i olivoljan tills de är klara, och tillsätt därefter grillad pimento och vitlök. Låt sjuda i 10 minuter.
  7. Låt det svalna och blanda det när det är kallt. Tillsätt därefter fil eller yoghurt och smaka av med salt, peppar och eventuellt citronsaft.