Makrill med plommonkompott och fänkålssås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser:

20 makrillfiléer

smakneutral olja

 

Plommonkompott:

3 makrillfiléer

0,5 dl olivolja

2 kvist. rosmarin

2 msk rörsocker

10 äggulor

saften av 1 citron

salt och peppar

 

Fänkålssås:

1 schalottenlök

50 g smör

1 dl Noilly Prat

1 tsk fänkålsfrö

1 kvist rosmarin

3 dl vatten

10 g redning

10 ml OSCAR Fiskfond, koncentrat

3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Skär rödlöken i båtar och fräs den mjuk i olivoljan.
  2. Tillsätt rosmarin och rörsocker och låt löken karamelliseras helt lätt.
  3. Skär plommonen i båtar och tillsätt dem i den karamelliserade löken.
  4. Låt plommonen bli något mjuka innan du tillsätter citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka schalottenlöken fräs den i smör.
  6. Tillsätt Noilly Prat, fänkålsfrö och rosmarin, låt det koka ner till hälften och sila spadet.
  7. Tillsätt vatten, redning, fiskfond och grädde, och koka tills du får en krämig konsistens.
  8. Skåra skinnet på makrillen och stek dem spröda på skinnsidan.

Tips: En god bulgursalat smakar gott till den här rätten.