Rödspätta med krossad potatis, ärter och vitvinssås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 10 rödspättor, hela eller i filéer (alternativt använd skrubba/flundra)

Sås:

  • 100 g hackad schalottenlök
  • 50 g smör
  • krossad vitpeppar
  • 4 dl vitt vin
  • 2 dl mjölk
  • 40 ml OSCAR Fiskfond, koncentrat
  • 8 dl OSCAR Banquet Ljus Såsbas
  • peppar
  • 2 citroner

Krossad potatis:

  • 1 kg färskpotatis
  • 100 g smör
  • 100 g ärtor
  • persilja
  • grönsaker efter säsong

Gör så här

  1. Tillaga rödspättan som du vill, eventuellt panerad i mjöl och stekt i smör.
  2. Fräs löken i smör, tillsätt vin och koka ihop till halva mängden.
  3. Tillsätt därefter mjölk, fiskfond och grundsås, låt koka i 4–5 minuter och smaka av med peppar och citron.
  4. Koka färskpotatisen mjuk i osaltat vatten.
  5. Mosa helt lätt ihop potatis och smör, tillsätt färska ärter och färskhackad persilja.
  6. Servera rätten med säsongens grönsaker.