Google Tag Manager
Skip to main content
Display Menu
Menu
Languages
DANSK
SVENSKA
Skift land
Skift land
Hem
Produkter
Inspiration
Recept
Användning, tips & tricks
Broschyr bibliotek
Nyheter
Nestlé Professional Food Nordic
Hitta din kontakt
Om Nestlé Professional Beverage
Nestlé i samhället
Rödspätta med krossad potatis, ärter och vitvinssås
10
portions
Skriva ut
Download
Recept och process
Recept och process
Ingredienser
10 rödspättor, hela eller i filéer (alternativt använd skrubba/flundra)
Sås:
100 g hackad schalottenlök
50 g smör
krossad vitpeppar
4 dl vitt vin
2 dl mjölk
40 ml OSCAR Fiskfond, koncentrat
8 dl OSCAR Banquet Ljus Såsbas
peppar
2 citroner
Krossad potatis:
1 kg färskpotatis
100 g smör
100 g ärtor
persilja
grönsaker efter säsong
Gör så här
Tillaga rödspättan som du vill, eventuellt panerad i mjöl och stekt i smör.
Fräs löken i smör, tillsätt vin och koka ihop till halva mängden.
Tillsätt därefter mjölk, fiskfond och grundsås, låt koka i 4–5 minuter och smaka av med peppar och citron.
Koka färskpotatisen mjuk i osaltat vatten.
Mosa helt lätt ihop potatis och smör, tillsätt färska ärter och färskhackad persilja.
Servera rätten med säsongens grönsaker.
Produkter som används i receptet
OSCAR Fiskfond koncentrat 1 l flaska
Artnr.: 296518
Mer produktinformation
OSCAR Grundsuppe granulat 3 kg spand
Mer produktinformation