Rödspätta med krossad potatis, ärter och vitvinssås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser:

10 rödspättor, hela eller i filéer (alternativt använd skrubba/flundra)

 

Sås:

100 g hackad schalottenlök

50 g smör

krossad vitpeppar

4 dl vitt vin

2 dl mjölk

40 ml OSCAR Fiskfond, koncentrat

8 dl OSCAR Banquet Ljus Såsbas

peppar

2 citroner

 

Krossad potatis:

1 kg färskpotatis

100 g smör

100 g ärtor

persilja

grönsaker efter säsong

Gör så här:

  1. Tillaga rödspättan som du vill, eventuellt panerad i mjöl och stekt i smör.
  2. Fräs löken i smör, tillsätt vin och koka ihop till halva mängden.
  3. Tillsätt därefter mjölk, fiskfond och grundsås, låt koka i 4–5 minuter och smaka av med peppar och citron.
  4. Koka färskpotatisen mjuk i osaltat vatten.
  5. Mosa helt lätt ihop potatis och smör, tillsätt färska ärter och färskhackad persilja.
  6. Servera rätten med säsongens grönsaker.