Bakad lax med linsragu och rödvinssås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1,1 kg lax i filéer
  • salt och peppar
  • 50 g skirat smör

Linsragu:

  • 300 g gröna linser
  • 1 l vatten
  • ½ dl OSCAR Kycklingfond, koncentrat
  • 100 g tärnad bacon
  • 100 g selleri i tärningar
  • 100 g morot i tärningar
  • ½ dl äppelvinäger
  • 50 g tomatpuré

Rödvinssås

  • 6 dl OSCAR Rödvinssås, färdig att använda
  • 100 g smör timjanblad

Gör så här

  1. Skär laxen i lagom bitar och krydda dem med salt och peppar två timmar innan filéerna ska bakas.
  2. Koka de gröna linserna i vatten med kycklingfond.
  3. Stek baconet krispigt, tillsätt därefter selleri och morötter, stek tills de är mjuka.
  4. Tillsätt äppelvinägern och låt den koka in.
  5. Tillsätt tomatpurén och vänd i de avrunna kokta gröna linserna.
  6. Pensla laxen med skirat smör och baka den i 185°
  7. Lägg laxen på linsragun, täck med såsen och lägg lite grön på toppen.