Bakad lax med linsragu och rödvinssås

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser:

1,1 kg lax i filéer

salt och peppar

50 g skirat smör

 

Linsragu:

300 g gröna linser

1 l vatten

½ dl OSCAR Kycklingfond, koncentrat

100 g tärnad bacon

100 g selleri i tärningar

100 g morot i tärningar

½ dl äppelvinäger

50 g tomatpuré

 

Rödvinssås:

6 dl OSCAR Rödvinssås, färdig att använda

100 g smör timjanblad

Gör så här:

  1. Skär laxen i lagom bitar och krydda dem med salt och peppar två timmar innan filéerna ska bakas.
  2. Koka de gröna linserna i vatten med kycklingfond.
  3. Stek baconet krispigt, tillsätt därefter selleri och morötter, stek tills de är mjuka.
  4. Tillsätt äppelvinägern och låt den koka in.
  5. Tillsätt tomatpurén och vänd i de avrunna kokta gröna linserna.
  6. Pensla laxen med skirat smör och baka den i 185°
  7. Lägg laxen på linsragun, täck med såsen och lägg lite grön på toppen.