Fisksoppa med kolja och musslor

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 5 dl vitt vin
  • 500 g koljafilé
  • vatten
  • salt
  • 100 g schalottenlök
  • 10 g vitlök
  • 100 g smör
  • 2 ½ l vatten
  • 30 g OSCAR Fiskfond, koncentrat
  • 30 g tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g strimlad purjolök
  • 100 g strimlade morötter
  • 100 g fänkål i tärningar
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 25 g hackad persilja
  •  
  • Aioli:
  • 250 g majonnäs
  • 15 g Dijonsenap
  • 10 g vitlök
  • saften av 1 citron
  • ev. hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn grönsakerna i lite olja, ta sedan upp dem och bryn köttet i samma gryta.
  2. Tillsätt tomatpuré och Worcestershiresås, därefter Mörk grundsås och rött vin. Tillsätt de silade grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

Potatismos:

  1. Koka potatisen mjuk i vatten med grönsaksbuljong.
  2. Vispa potatis och smör med en handvisp tills moset är luftigt och fritt från klumpar. Vänd sedan ner äggulorna.
  3. Häll köttsåsen i en ugnsfast form eller små portionsformar och täck den med potatismos, som spritsas på med en stjärntyll.
  4. Strö sedan pankoströbröd däröver.
  5. Tillaga din Shepherd’s pie vid 180 grader tills potatismoset har fått en gyllene färg.