Grillat asiatiskt anklår/ bröst med mangochutney

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser:

10 st. anklår eller ankbröst

Marinad:

100 g tomatpuré

100 g mörk sirap

0,5 dl risvinsvinäger

2 st. apelsiner, skalade

1 dl OSCAR Asiatisk fond, koncentrat

2 dl smakneutral olja

Majsbröd:

0,75 l mjölk

50 ml OSCAR Kycklingfond, koncentrat

5 st. ägg

3 msk olivolja

140 g majsgryn (polenta)

175 g majsmjöl

Chutney:

20 g ingefära

1 st. mogen mango

0,2 dl äppelcidervinäger

1 burk OSCAR Devil’s Jam Chutney

3–5 st. kardemummakärnor

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser för marinaden och marinera anklår/ankbröst i minst 6 timmar.
  2. Rör ihop mjölk, kycklingfond, ägg, olja och majsgryn. Tillsätt sedan majsmjöl, lite i taget.
  3. Stek brödet lite snabbt i en stekpanna och grilla det sedan direkt på grillen.
  4. Bryn ingefäran och tillsätt sedan mangon, skuren i tärningar, och stek den med.
  5. Tillsätt därefter äppelcidervinäger, OSCAR Devil’s Jam och kardemumma.
  6. Reducera till passande konsistens.