Grillad bläckfisk med inlagda morötter och kål

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1,5 kg bläckfisk (åttaarmad)
  • 2 l vatten
  • 60 ml OSCAR Asiatisk fond, koncentrat

Marinad:

  • 40 ml OSCAR Asiatisk fond, koncentrat
  • 20 ml OSCAR Fiskfond, koncentrat
  • 2 st. lime
  • 2 dl olja
  • 1 tsk stötta korianderfrön
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 2 msk rökt paprika

Inlagda grönsaker:

  • 4 st. morötter
  • 0,5 vitkålshuvud
  • 4 st. paprikor
  • 1 dl risvinsvinäger
  • 50 g socker
  • 20 ml OSCAR Grönsaksfond, koncentrat

Gör så här

  1. Koka bläckfisken i 40 minuter i vatten, som tillsatts Asiatisk fond.
  2. Blanda alla ingredienser för marinaden och marinera bläckfisken i minst 1 dygn.
  3. Grilla bläckfisken 3–5 minuter på en varm grill.
  4. Strimla och marinera grönsakerna med risvinsvinäger, socker och Grönsaksfond.