Sås Blanquette

  • 10 portions

Recept och process

Ingredienser

  • 1 l OSCAR Fläskfond, Signature
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 5 st pepparkorn
  • 15 g OSCAR Redning, utrörd i lite kallt vatten
  • 1 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 2 msk crème fraîche 38 %
  • 200 g smält osaltat smör
  • saften av 0,5 citron

Gör så här

  1. Koka ihop fläskfond med kryddpepparoch pepparkorn till halva mängden och sila fonden
  2. Red fonden med redningen
  3. Häll ägg, äggulor och crème fraîche 38 % i en mixer
  4. Mixa med fläsksåsen
  5. Tillsätt sedan smör
  6. Smaka av med salt och citronsaft
  7. Sedan får såsen inte koka utan bara hållas varm, eftersom den annars kan skära sig