Ugnsbakad lax med grillad hjärtsallad och havskräftskräm

  • 10 portions

Recept och process

800 g laxfilé utan skinn

30 g socker

20 g OSCAR Fiskbuljong, granulat

10 g salt

4 g fänkålsfrön

2 g korianderfrön

 

Havskräftskräm:

3 dl OSCAR Havskräftsfumet, Signature

2 dl grädde

2 dl vatten

15 ml OSCAR Fiskfond, koncentrat

50 g OSCAR Hollandaise Sås, pasta

0,5 st. citron

 

Garnering:

3 st. hjärtsallad

15 g OSCAR Fiskfond, koncentrat

olivolja

1 st. citron, inte ytbehandlad

körvel

gräslök

Gör så här:

Blanda kryddor, salt, fiskbuljong och socker och strö blandningen över laxen. Skär laxen i lämpliga bitar och vänd i kryddblandningen. Ställ laxen i kylen i 1–2 timmar och tillaga sedan i 52 ºC i ugnen i ca 45 minuter.

Koka upp 3 dl havskräftsfumet med grädde, vatten och fiskbuljong. Red med hollandaisesås och smaka av med citron.

Dela hjärtsalladen i fyra bitar och stek på hög värme i en torr stekpanna så att de blir svarta på snittytan. Marinera den grillade salladen med fiskfond, olivolja, citronsaft och citronskal. Blanda salladen med körvel och skivad gräslök vid serveringen.