Havskräftskrutonger med hummermajonnäs

  • 10 portions

Recept och process

Krutonger:

300 g surdegsbröd utan skorpa

1 dl OSCAR Havskräftsfumet, Signature

3 dl olja

 

Garnering:

1 st. fänkål (mals till pulver)

10 g OSCAR Fiskbuljong, granulat

 

Hummermajonnäs:

2 dl OSCAR Havskräftsfumet, Signature

0,3 dl havtornsaft

50 g smör salt och peppar

20 g proespuma fredo

Gör så här:

Riv brödet i bitar och marinera i havskräftsfumet i 2 minuter. Rosta brödbitarna i 5 minuter i 180 ºC tills de är torra på utsidan och porösa inuti. Vid serveringen friteras brödbitarna i olja tills de är gyllene och frasiga.

Skär fänkål i 0,5 cm tjocka skivor och tillaga i 220 °C i 25 minuter tills de är svarta och torra. Krossa fänkålen till ett fint pulver, som siktas och blandas med fiskbuljong.

Koka upp havskräftsfumet med havtornsaft och smör och smaka av med salt och peppar. Låt majonnäsen svalna till 15 °C och blanda den med espumapulver. Häll upp i en sifonflaska och tillsätt 2 partroner. Spruta ut majonnäsen vid servering och strö över fänkålspulver.