Stekt piggvar med hummerfrikassé

  • 10 portions

Recept och process

Hummerfrikassé:

4 dl OSCAR Havskräftsfumet, Signature

2 dl grädde

50 g smör

100 g hummerkött

0,5 dl OSCAR Fiskbuljong, Signature

800 g piggvarsfilé (kan ersättas med en annan fast fisk)

50 g skirat smör

2 kvistar timjan

2 st. vitlöksklyftor

 

Garnering:

300 g hummerstjärtar

30 st. dragonblad

Gör så här:

Koka ihop 4 dl havskräftsfumet till 2 dl och tillsätt 2 dl grädde. Koka in såsen till 3 dl och montera med smör vid servering. Värm hummerköttet i lite fiskfond och låt rinna av. Vänd ned köttet i såsen vid servering.

Stek piggvar i skirat smör med timjan och vitlök.

Stek hummerstjärtarna med fisken och krydda med salt och peppar. Plocka några dragonblad och garnera med dem.