Tartar av Havskräfta

  • 10 portions

Recept och process

Havskräftstartar:

10 st. stora havskräftor

salt

citronsaft

olivolja

 

Hummerconsommé:

4 dl OSCAR Havskräftsfumet, Signature

1 gelatinblad

salt och peppar

 

Garnering:

1 st. inläggningsgurka

5 g kombutång

0,2 dl vatten

0,2 dl torr sake

100g inlagd asiagurka

30 g olika sorters tång

4 g dill

Gör så här:

Skala havskräftstjärtarna och styckfrys i 12 timmar. Tina havskräftstjärtarna och hacka grovt med en kniv. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och lite god olivolja.

Koka upp 4 dl havskräftsfumet och smaka av med salt och peppar. Blöt upp gelatinbladet i kallt vatten, pressa ur allt vatten och låt bladet smälta i consommén. Ställ consommén i kylskåp. Vispa lätt innan servering.

Skala gurkan och skär den i 3 mm tjocka skivor. Strö över salt. Koka upp kombutång, vatten och sake och låt svalna. Lägg in gurkan i sakelagen i 2 timmar. Skär asiagurkan i tärningar.

Garnera med dill, inlagd gurka, tång och asiagurka.