Därför har vi utvecklat en mängd olika recept för veganska såser, krämer och buljonger, full av intensitet och umami.
Bli inspirerad och använd dem för att utveckla välsmakande veganrätter till ditt kök
AQUAFABA
Aquafaba frigörs vid kokning av torkade kikärter och bönor. Det är den tjocka vätskan från koklagen eller burken. Aquafaba har bland annat den fantastiska egenskapen att den kan användas som emulgeringsmedel och kan binda fett- och vattenhaltiga lösningar. Du kan enkelt använda spadet från konserverade kikärter. |
VEGANSK ”MAYO” Basemulsion: 1 dl aquafaba (kikärtsvatten) 10 g OSCAR® Premium Citron pasta 5 dl smakneutral olja Blanda aquafaba och Premium Citron pasta i 3 sekunder med en stavmixer och tillsätt sedan olja i en tunn stråle. Om blandningen blir för tjock kan du tillsätta lite kallt vatten. Smaka sedan av med t.ex. OSCAR® Rök Smak eller OSCAR® Premium Fermenterad Peppar.
Info: Var medveten om att bindningskapaciteten hos aquafaba kan variera beroende på om den är hemlagad eller från en burk. Om du vill öka bindningskapaciteten kan du reducera din aquafaba. Tips: Prova också aquafaba i det söta köket och laga t.ex. maräng, chokladmousse eller skumbollar. |