ALLT DU BEHÖVER VETA OM HÄLSANS KÖK®

Hälsans Kök® har ett brett sortiment av växtbaserade produkter som kommer att tilltala både dig och dina gäster. Vi har skapat detta informationsblad för att du enkelt ska kunna besvara de frågor som dina gäster eller medarbetare kan tänkas ha om Hälsans Kök®

VARFÖR VÄLJER OCH EFTERFRÅGAR ALLT FLER GÄSTER VÄXTBASERADE RÄTTER?

Allt fler väljer att bli flexitarianer – och därmed dra ner på köttkonsumtionen i flera av veckans måltider. Genom att lägga till produkter från Hälsans Kök®  i din meny kan du tillmötesgå många av dina gästers önskemål. 

DÄRFÖR VÄLJER FLER OCH FLER EN VÄXTBASERAD KOST:

Köttets inverkan på MILJÖN är en viktig fråga för många, i synnerhet för millenniengenerationen (människor födda 1980-2000).
Vissa konsumenter minskar mängden kött i sin kost av HÄLSOSKÄL.
DJURENS VÄLFÄRD är en annan viktig orsak till att människor byter till en växtbaserad kost.

Fördelarna med Hälsans Kök®

Hälsans Kök® har utvecklats för att hjälpa dig att framgångsrikt anpassa dina menyer efter den nya efterfrågan genom att erbjuda spännande växtbaserade alternativ. Sortimentet från Hälsans Kök® är perfekt för personer som vill skära ned på köttkonsumtionen utan att behöva kompromissa med vare sig smak eller konsistens. Genom att välja Hälsans Kö®k kan de minska köttkonsumtionen, njuta av välsmakande mat och samtidigt göra något bra för både planeten och kroppen.

Så här går du tillväga för att framgångsrikt implementera Hälsans Kök® på menyn:

  • Beskriv dina rätter som "växtbaserade”. Det är en beskrivning som används frekvent och därför känns igen av dina gäster.
  • Sortimentet innehåller riktigt välsmakande produkter, så se till att beskrivningarna är lika aptitretande som maten
  • Erbjud smakprover av de tillagade rätterna för att övertyga gästerna om hur goda produkterna verkligen är. 
  • Undvik att använda ord som "köttfri” och andra ord som kan ha en negativ klang. Se till att beskrivningarna fokuserar på det som faktiskt ligger på tallriken istället för det som inte gör det
  • Vi ”äter med ögonen” – Lägg upp maten på ett tilltalande sätt.
  • Se till att göra reklam för era nya växtbaserade alternativ – använd sociala medier och kommunikationsmaterial från Hälsans Kök®. 
  • Börja med att byta ut gästernas favoritkötträtter, som t.ex. chili con carne, spaghetti med köttbullar, hamburgare eller liknande (Se våra recept här).
  • Presentera de växtbaserade rätterna intill kötträtterna på din meny så att dina gästerna enkelt hittar dem.
  • Utbilda personalen – den bästa ambassadören är den som provat och njutit av din mat. Om du vill ha hjälp med hur man smaksätter produkterna, kommer vi gärna förbi och inspirerar dig och dina medarbetare. Kontakta din lokala Nestlé Professional-säljare för ytterligare information.