Europeiska smakupplevelser – hemma!

Har du precis som vi längtat efter våren, solen och att kunna resa och njuta av kulinariska upplevelser?  Har du sett fram emot alla läckra råvaror som snart är i säsong, från krispig sparris till vårens allra första späda kålblad? Följ då med på en smakresa ut i Europa, utan att behöva korsa nationsgränserna.

Vi har följt med våra europeiska kollegor på en rundtur i köket och tillsammans utvecklat ett antal läckra och enkla recept där fokus ligger på de ingredienser som för närvarande är i säsong i Europa. Färska råvaror med prima smak. Och självklart är det bara rätter vi själva gärna skulle laga och äta. 

Recepten har komponerats med fokus på att lyfta fram de bästa smakerna hos de enskilda råvarorna. Det är en kulinarisk rundresa i Europa, där vi har hämtat inspiration från norr till söder. 
Vi bjuder både på klassiska rätter med en twist och helt nya kreationer. En härlig uppsättning grönsaksbaserade rätter, som påminner oss om att våren är i antågande. 

Du hittar alla kulinariska upplevelser längst ner här på sidan. Hela 12 vårinspirerade recept väntar på dig.
Om du vill ladda ner hela receptsamlingen är det bara att ladda ner vår PDF. Där hittar du även tips på hur vissa rätter kan kombineras med kött om det finns önskemål om det på menyn. 

vaar sommar recept inspiration grönsaksbaserade

Relaterede opskrifter