Klibbig, glaserad halloumi med rostade rotfrukter och grönsaker

Klibbiga, glaserade halloumiskivor serverade med rostade rotfrukter och grönsaker, med ringlad röd- och portvinsdressing och rostade, skalade hampafrön
  • 10 Portions

Recept och process

Ingredienser
 

Grönsaker

  • 10 morötter i olika färger
  • 2-3 palsternackor, skurna i stavar
  • 2 sötpotatisar, skurna i stavar
  • 20 små rödbetor, halverade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 40 ml OSCAR® Grönsaksfond koncentrat

Halloumi

Sallad

  • 130 g babyspenat och blandade färska örter

 

Dressing

 

Topping

  • 0,5 kopp rostade skalade hampafrön
  • 2 msk chiafrön

Tillagning
 

  1. Skala och skär grönsakerna och skär dem i jämnstora bitar. Vänd dem i olivolja, honung och OSCAR® Grønsagsfond koncentrat. Lägg grönsakerna på en bakplåt med bakplåtspapper och ugnsstek dem tills de är mjuka och fått färg.
     
  2. Skär halloumin i tjocka skivor och torrgrilla tills de får ränder.
     
  3. Blanda OSCAR® Premium Rødvin og Portvin Reduktion, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta, OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta, ingefära och olja väl.
     
  4. Pensla halloumiskivorna med en riklig mängd rödvinsglaze och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Grilla skivorna strax före servering tills de är varma och ytan har karamelliserats. Rosta hampa- och chiafröna tills de blir gyllene.
     
  5. Till dressingen: Blanda alla ingredienser och vispa för att skapa en emulsion.
     
  6. Vänd försiktigt ned spenatblad och örter i de rostade grönsakerna före servering. Lägg upp grönsaksblandningen i låga skålar och toppa med glaserade halloumiskivor. Ringla över dressingen och strö över hampafrön.

Kockens tips
 

  • Använd tofu istället för halloumi.
  • Den smakrika dressingen fungerar även bra till sallader med kött.
  • Prova andra stekta grönsaker såsom sötpotatis, småpotatis, paprika, zucchini och blomkål.