Rostad blomkål med champinjon-baba ganoush, kikärtor och granatäpple

Helrostad blomkål med svamp-baba ganoush, kikärtor och granatäpple är en läcker växtbaserad rätt, perfekt att dela med andra

    Recept och process

    Ingredienser
     

    • 300 g kikärtor, blötlagda över natten
    • 1,5 kg blomkål, skuren i buketter
    • 40 ml olivolja
    • 30 ml OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
    • 50 g babyspenatblad
    • 0,5 knippe koriander, hackad
    • 2 citroner, saft
    • 1 granatäpple, urkärnad

     

    Baba ganoush

    Tillagning
     

    1. Koka kikärtorna i 25-30 minuter tills de är mjuka, häll av vattnet och häll kallt vatten över.
       
    2. Lägg blomkålen i en långpanna med olivolja och OSCAR® Grønsagsfond koncentrat och blanda väl.
       
    3. Tillaga i varm ugn på 200 ˚ C i 30 minuter, vänd regelbundet.
       
    4. Håll auberginerna över öppen gaslåga för att förkolna dem på respektive sida och tills de mjuknar.
       
    5. Låt svalna något och dela dem i halvor. Ta ut köttet och spara saften.
       
    6. Lägg aubergineköttet i en matberedare och tillsätt tahini, vitlök, citronsaft och OSCAR® Svampefond koncentrat och mixa allt till grov konsistens. Tillsätt lite olivolja i taget och ställ åt sidan.
       
    7. Blanda blomkål, kikärtor, spenatblad, koriander och citronsaft. Lägg upp på ett fat och strö över granatäpplekärnor.