Kräftströmminglåda

Rå, lättsaltad strömming, ungsbakad med tomat, OSCAR® Hummerfond koncentrat och dill.

    Recept och process

    Ingredienser
     

    • 20 Råa strömmingfiléer, utan ben (ev. frysta)
    • 400 g Skalade tomater
    • 40 ml OSCAR® Hummerfond koncentrat
    • 1 dl Vatten
    • 1 tsk Krossade fänkålsfrön
    •  Färsk dill

    Tillagning
     

    1. Salta strömmingfiléerna lätt och låt dem dra i några timmar.
    2. Rulla dem sedan hårt och stick igenom en tandpetare.
    3. Blanda skalade tomater, vatten, fänkålsfrön och OSCAR® Hummerfond koncentrat.
    4. Fördela filéerna i en smord ugnsfast form och häll över tomatsåsen.
    5. Grädda strömmingen under lock/täckt på 180 0C i ca 20 min.
    6. Servera antingen varm direkt från ugnen eller som kall anrättning när den svalnat. Garnera med färsk dill före servering.