Medelhavsinspirerade grönsaker med vegansk aioli

Grillade grönsaker i lager med vegansk mozzarella, serverade med vitlöksaioli och rostade frön

    Recept och process

    Ingredienser
     

    Grönsaker

    Grönsaksstavar

    • 400 g vegansk mozzarellaost

     

    Vegansk aioli

    Rucolasallad

    • rucolasallad till 10
    • babybasilikablad till 10
    • stänk av olivolja Saft från 1 citron

     

    Förslag på dekoration

    • rostad fröblandning

    Tillagning
     

    1. Skär auberginen och sötpotatisen i 0,5 cm tjocka skivor, skär paprika och zucchini i jämna skivor, skär rödlöken i ringar och ta bort mittstjälken från svampen.
       
    2. Blanda olivolja, timjanblad, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta, OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta, OSCAR® Svampefond koncentrat, citronsaft och honung. Vispa ihop till en emulsion. Pensla grönsakerna med riklig mängd av blandningen och grilla eller baka dem portionsvis tills de är helt mjuka.
       
    3. Skär den veganska osten i skivor och grönsakerna i lager för att skapa färgglada torn som hålls ihop av ett metallspett. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och tillaga i varm ugn i 10-15 minuter tills de är varma och osten bubblar. Pensla på resten av vitlöksoljan under tillagningen.
       
    4. Till aioli: Blanda kikärtsspad, senap och vinäger i en minimatberedare eller mixer och mixa tills allt är väl blandat. Tillsätt oljan långsamt medan maskinen fortfarande är igång och mixa till en slät och krämig konsistens. Tillsätt OSCAR® PremiumFermenteret Hvidløg pasta och krydda ordentligt.
       
    5. Vänd rucola- och babybasilikabladen i citronsaft och olivolja.
       
    6. Lägg upp de varma grönsakstornen och servera med vegansk aiolidressing och babybasilikablad. Strö över rostade frön och servera med rucolasallad vid sidan om.

    Kockens tips
     

    • Den mångsidiga veganska aiolin med OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta
       kan användas till pommes frites, som dipp, till kanapéer och som garnityr.
    • Gör grönsakstornen lite mindre och servera som tillbehör.
    • Kan även göras med tofu.