Apelsin- och karamellglaserad savojkål

Apelsin- och karamellglaserad savojkål med apelsinjuice, grädde och OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda.
  • 10 Portions

Recept och process

Ingredienser
 

Gör så här
 

  1. Tvätta kålbladen noga och ta bort stocken från de stora bladen.
  2. Skär sedan kålen i grova bitar.
  3. Blanchera kålen i lättsaltat vatten, kyl ner i isvatten och låt rinna av efteråt.
  4. Karamellisera socker i en tjockbottnad kastrull och tillsätt apelsinsaften pö om pö. Rör om tills karamellen är slät.
  5. Reducera grädden till hälften i en annan kastrull och smaka av med apelsinkaramellen och OSCAR® Veganska Kycklingsmak.
  6. Vänd ner den avrunna kålen i karamellgräddsåsen, smaka av med salt och peppar och servera som tillbehör till exempelvis julskinka.